Pizza Bianca

|



Ingredentele pentru blat si modul de preparare le gasiti aici

Topping:
mozzarella
blue cheese
1 ceapa mare
piper alb
un varf de cutit zahar
ulei de masline

Dupa ce am pregatit blatul il intindem in tava. Peste adaugam mozzarella data pe razatoare, bucatelele de blue cheese si inele de ceapa. Inainte de a da pizza la cuptor o stropim cu putin ulei de masline si presaram zaharul si piper alb dupa gust.
Coacem pizza in cuptorul incins pentru maxim 15 minute.


Este un deliciu, una dintre cele mai bune pizza gustate vreodata.
Pofta buna!

Tort Pina Colada

|



Pentru ca ieri a fost ziua mamei mele am facut un tortulet in cinstea ei. Tot ieri a fost si ziua motanului nostru, a implinit 2 anisori:) Asadar am avut doua motive de sarbatoare.
Tortul din pacate nu a iesit cum mi-as fi dorit eu, ma refer din punctul de vedere al aspectului:( Am stat pe ganduri daca sa postez reteta sau nu, si am zis ca ar fi pacat sa nu o fac deoarece este extraordinar de bun:) Probabil ca il voi reface cat de curand si am sa revin cu niste poze decente.


Blat:
8 albusuri
100g nuca de cocos
200g zahar
1 pliculet praf de copt
4 linguri faina
rom (pentru insiropat foile)

Crema:
8 galbenusuri
1 compot de ananas
1 plic budinca de vanilie
5 linguri zahar 
200g unt


Blat: albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare si zaharul. Cu ajutorul unui tel incorporam nuca de cocos dupa care faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Compozitia o impartim in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava cu diametul de 24cm tapetata cu hartie de copt.
Eu aici am facut marea prostie in loc de foi am facut un blat. Am zis sa scap mai repede si am compromis aspectul tortului :( Deci nu faceti ca mine!!! Neaparat foi, asa zicea si reteta.

Crema: praful de budinca se amesteca cu 5 linguri de zahar si 4 linguri suc de ananas. Sucul de ananas ramas se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam praful de budinca si amestecam incontinuu pana ce incepe sa se ingroase.
Lasam budinca la racit 5 minute dupa care adaugam galbenusurile. Acestea trebuie adaugate cate unul, amestecand energic dupa fiecare pentru a nu se coagula.
 Mixam untul pana ce devine o spuma, dupa care incepem sa adaugam cate o lingura din budinca amestecand continuu.
Oprim putina crema pentru decor, iar in crema ramasa adugam bucatelele de ananas scurse bine.

Asamblarea: insiropam prima foaie cu rom si o ungem cu 1/2 din crema. Adaugam a doua foaie deasemenea insiropata si cealalta jumatate de crema. La final punem cea de-a treia foie insiropata cu rom si imbracam tortul in crema oprita pentru decor apoi presaram nuca de cocos.


 Nemaipomenit de gustos si parfumat!!!
Pofta buna!

Spaghetti Pie

|



O super idee pentru micul dejun:) Cum ii spune si numele ar trebui sa fie o placinta, dar pentru ca nu am avut niciun vas rotund cu un diametru mai mic am folosit doua forme ceramice.

Ingrediente:
160g spaghetti
1 cescuta si jumatate broccoli 
1 ceapa mica tocata
1 cescuta mozzarella rasa
1 catel de usturoi tocat marunt
1 lingura ulei de masline
3 oua
3/4 cana de lapte
sare 
piper
boia


Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei, cand devine transparenta adaugam usturoiul tocat marunt si prajim inca doua minute. Scurgem excesul de ulei si lasam sa se raceasca.
Intre timp punem la fiert pastele in apa cu sare.
Intr-un castron incapator batem ouale impreuna cu laptele, adugam broccoli, mozzarella, ceapa si usturoiul.
Cand pastele sunt fierte le scurgem si le adaugam amestecului de mai sus. Potrivim de sare si piper si transferam totul intr-un vas rezistent la cuptor.
Deasupra presaram boia si coacem in cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
Atentie!!! Daca folositi vas ceramic sau de yena nu il introduceti in cuptorul incins pentru ca s-ar putea sparge. Dupa ce asezati vasul in cuptor aprindeti focul.

Pofta buna!

Paine cu faina neagra si tarate

|



Sunt aproape 2 ani de cand am cumparat masina de paine iar de atunci va spun sincer ca pot numara pe degete de cate ori am mai cumparat paine. Ieri am achizitionat o punga cu tarate de grau pentru un chec cu dovleac si tarate, iar pentru ca nu am folosit toata punga am zis sa fac si o paine. M-am uitat pe net dupa o reteta mai deosebita, dar nu am gasit niciuna care sa ma multumeasca, asa ca am inventat-o eu:)


Ingrediente:
200g faina alba
200g faina neagra
100g tarate de grau
300ml apa
4 linguri ulei de masline
12g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 1/2 lingurita sare


Daca preparam painea in masina de paine procedam in felul urmator: in cuva masinii turnam apa in care am dizolvat drojdia apoi zaharul, sarea, uleiul si mixul de faina alba, neagra si tarate. Setam masina pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca treaba.
Cand a terminat scoatem aluatul si il asezam intr-o tava de cozonac tapetata cu hatie de copt. Asezam tava intr-un loc caldut (eu am asezat-o pe calorifer) si lasam painica la dospit 30 de minute, dupa care o coacem in cuptorul incins pentru 40-45 de minute.

Daca nu dispunem de o masina de paine, punem ingredientele intr-un castron incapator in aceeasi oridine ca si in masina si putem framanta cu mixerul electric, dar cu paletele speciale pentru aluaturi. 


Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata

|



O prajiturica buna, buna de tot cu ciocolata "asa cum imi place mie":))
Este prima prajitura pe care am facut-o, eram prin clasa a VIII-a, cred...


Blat:
10 oua
10 linguri zahar
2 linguri faina
60g cacao

Crema:
1 cana apa
1 cana zahar
40g cacao
50g ciocolata (optional)
200-250g unt


Blatul: separam ouale (albusurile de galbenusuri), albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 10 linguri de zahar. Adaugam galbenusurile (cate unul pe rand) si batem in continuare.
Cu ajutorul unui tel incorporam cele 2 linguri de faina si cacaua. 
Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 25 de minute.

Crema: intr-o craticioara punem apa, zaharul si cacaua, amestecam cu un tel si o punem sa fiarba la foc mic, mic. Adaugam ciocolata si amestecam in continuu pentru ca altfel va da in foc. Fiebem crema pentru 20-25 de minute. Ea nu se va ingrosa foarte tare decat in momentul cand va fi rece.
Cand crema este rece o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem untul spuma cu mixerul si pe rand adaugam cate o lingura de crema.

Asamblarea: cand am terminat crema taiem blatul in doua pe lung, intindem pe prima foaie 1/2 din crema, punem a doua foaie peste si o ungem cu crema ramasa.
Eu i-am facut un model simplu cu furculita si am presarat nuca de cocos.


Pofta buna!

Farfalle cu creveti in sos rose

|



Imi plac pastele, dar crevetii ii ador pur si simplu! Cu ceva ani in urma n-as fi crezut ca voi pune gura pe ei si pe fructe de mare in general, pana ce am facut-o, iar de atunci nimic nu ma mai putut opri:)))
Pastele cu creveti si sos rose este reteta mea preferata dintre absolut toate retetele de paste pe care le-am mancat pana acum, si am mancat destule:) 


Ingrediente pentru 2 persoane:
160g paste (merg foarte bine cele lungi fettuccini, tagliatelle, spaghetti)
200g creveti decorticati prefierti (daca sunt congelati nu necesita decongelare)
2 catei de usturoi tocati marunt
50ml vin alb
100ml smatana lichida grasa (eu o folosesc pe cea de frisca 30% grasime)
2 linguri sos rosii (bulion, passata)
3 linguri ulei de masline
patrunjel proaspat (chiar si congelat)
piper
sare in functie de cat de sarati sunt crevetii

Ca la orice reteta de paste pentru inceput fierbem pastele in apa cu sare.
Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline si calim usturoiul pe 15 secunde, mare grija sa nu se arda. Adaugam crevetii congelati si ii lasam 2 minute la foc iute. Peste creveti adaugam vinul, cand acesta aproape s-a evaporat, punem smantana si cele 2 linguri de sos de rosii. Fierbem sosul la foc mic, mic pentru 2 minute. In acest timp saram (daca mai este nevoie, gustati sosul) si piperam. 
Scurgem pastele si le adaugam sosului, lasam totul la foc mic pana ce tocam patrunjelul. In momentul in care am pus patrunjelul am stins focul, amestecam bine si putem servi.


Pofta buna!

Bomboane Ferrero Rocher

|



La multi ani cu intarziere tuturor doamnelor si domnisoarelor, imi cer scuze ca m-am trezit si eu atat de tarziu, dar ulimele zile au fost putin mai agitate dat faptului ca exact de 8 Martie ne-au spart hotii masina si ne-au cam dat de lucru mai ales de umblat la service-uri auto, asigurari etc.
Si totusi nu putea sa treaca ziua femeii fara sa nu fac eu ceva bun:)


Ingrediente:
100g napolitane cu alune
150g alune sau nuci
200g nutella
150g ciocolata amaruie
3-4 linguri ulei vegetal


Se pregatesc extrem de simplu si rapid.
Intr-un castronel maruntim napolitanele grosier. Alunele le maruntin in robotul de bucatarie, eu nu le-am maruntit fin le-am lasat mai grosier. Alunele maruntite le adaugam peste napolitane dupa care cele 200g nutella, amestecam totul cu o lingura.
Ne umezim palmele si incepem sa formam bomboanele de dimensiunea dorita. Bomboanele se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.
In acest timp punem ciocolata la topit pe baie de abur, cand acesata s-a topit adaugam uleiul si amestecam energic.
O lasam la racit la temperatura camerei dupa care glazuram bomboanele. Eu m-am folosit de un bat pentru frigarui ca sa le manevrez mai usor. Dupa ce am glazurat fiecare bomboana o scurgem bine de excesul de ciocolata si o punem la uscat pe un gratar sau hartie cerata.
Punem din nou bomboanele la frigider pentru o ora, dupa care le putem devora.


Sunt putin spus delicioase...
Pofta buna!

Porc dulce-acrisor

|


De multa vreme aveam reteta aceasta in plan si am tot amanat-o, dar acum sunt foarte incantata ca am pus-o in aplicare. Ne-a placut la nebunie, chiar nu stiam ca ananasul, carnea de porc si ghimbirul se combina atat de bine, e pentru prima oara cand gatesc cu ghimbir si sincer va spun ca m-am indragostit de el!!!


Ingrediente pentru 2 persoane:
1 ceasca orez cu bobul lung
1 muschiulet de porc taiat cubulete
1 ceapa rosie tocata nu foarte marunt
1 ardei gras rosu sau galben taiat grosier
1 bucatica ghimbir cam de marimea unui deget taiat feliute subtiri
2 catei de usturoi taiati feliute
2-3 linguri sos de soia
1/2 cutie ananas din compot + sucul
seminte de susan
2 linguri otet balsamic
sare
piper
ulei vegetal pentru prajit


Pentru inceput punem orezul la fiert in apa cu sare. 
Intr-un wok foarte bine incins punem la prajit muschiuletul de porc impreuna cu 2-3 linguri de ulei vegetal. Saram si piperam, iar cand carnea s-a rumenit o scoatem pe o farfurie.
In acelasi wok mai adaugam o lingura doua de ulei, dupa care punem la prajit ceapa rosie, ardeiul gras, ghimbirul si usturoiul. 
Dupa 2 minute adaugam sosul de soia, amestecam, asteptam 30 de secunde, apoi adaugam ananasul taiat cubulete impreuna cu sucul de ananas, carnea prajita si otetul balsamic.
Condimentam cu piper negru si eventual cu inca putin sos de soia, in functie de gustul fiecaruia.
Cand orezul este fiert il scurgem si il impartim in farfurii, langa adaugam carnea iar deasupra presaram seminte de susan.

Sfatul meu este sa va pregatiti toate ingredientele inainte sa va apucati de treaba pentru a avea totul la indemana, in acest fel gatirea propriu-zisa va dura mai putin de 10 minute.
Pofta buna!

Related Posts with Thumbnails